Troll-(A)-ktiko: Αφιέρωμα, ο συναγωνιστής Μητσάρας

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Αφιέρωμα, ο συναγωνιστής Μητσάρας

Χωρίς ίχνος σάτιρας παρουσιάζουμε τον Μητσάρα, συνεπέστατο συναγωνιστή, συμπορευτή και διαδηλωτή.

Ο Μητσάρας, η γνωστή φυσιογνωμία που κατεβαίνει σε όλες τις διαδηλώσεις, είναι ο πλέον αληθινός σε όλα διαδηλώνει.
Γιατί ο Μητσάρας κάνει και διαδήλωση μόνος του. 
Οταν κάποιοι θα κατεβούν στο δρόμο κάποια ώρα, είναι έτοιμος και τους περιμένει, με το πλακάτ του και τα δικά του συνθήματα, που σχεδόν πάντα έχουν υπογραφή τη δική του.

Ο Μητσάρας έχει σοβαρή άποψη για την κοινωνία. Φαίνεται πολύ καλά ενημερωμένος για τα τρέχοντα προβλήματα, αλλά έχει και μια βαθιά φιλοσοφία για τη ζωή.


Δεν ξέρουμε που κοιμάται και πως τα βγάζει πέρα, αλλά η φτώχεια του φαίνεται από μακριά. Εδώ σε διαμαρτυρία της ΠΟΕ/ΟΤΑ το 2011.



 Συχνά κρατούσε δύο ταμπλό που τα άλλαζε, άλλοτε πάλι ένα φτιαγμένο μπρος-πίσω όπως αυτό.


Εδώ έφτιαξε στα μέτρα του ένα παλιό σύνθημα. Συχνά υιοθετεί συνθήματα του αριστερού ή του Α/Α χώρου σαν  ιδέες αλλά πάντα τις εκφράζει με το δικό του τρόπο και τις υπογράφει. Οταν υπάρχει κινητοποίηση ξεκινάει από νωρίς, με τα πλακατ του ξεκινάει από την Ομόνοια, πάει στην αγορά, ανακατεύεται με τον κόσμο στις στοές της Σταδίου, μετά πάει στην πορεία. Όταν θα διαλυθεί, ο Μητσάρας συνεχίζει, πάει στο Κολωνάκι, στα Εξάρχεια, πάλι στην Ομόνοια μέχρι να νυχτώσει. Γι αυτόν η   διαμαρτυρία κρατάει μια ολόκληρη μέρα και συχνά και κάμποσο από νύχτα.

Στόχος του είναι πάντα οι μπάτσοι. Στην πορεία πηγαίνει συχνά από το πεζοδρόμιο σε ένδειξη σεβασμού στους αγωνιστές, αλλά στο Σύνταγμα δεν μασάει, θα πάει κατευθείαν στους μπάτσους και θα αρχίζει να ανακατεύεται μαζί τους, να τους μπερδεύει, να τους ρωτάει, να τους τα χώνει. Κάποιοι θα θυμούνται το καλοκαίρι του 2011 που είχε πάει στα λουλουδάδικα και τους ανακάτευε όταν τα ΕΑΑΚ αποφάσισαν να συγκρουστούν με τις διμοιρίες, ο Μητσάρας ήταν μεσ' τη μέση και παραλίγο να τις φάει, μέχρι που τον τράβηξε ένας γαλονάς στην άκρη.

Στο παρακάτω video φαίνεται να τα χώνει στους μπάτσους την εποχή των πλατειών











Συχνά τον απασχολούσαν και άλλα θέματα. Ειδικά τα παλιότερα χρόνια που άφησε τα γήπεδα και πήρε τους δρόμους, ενώ οι διαδηλώσεις δεν ήταν και τόσο συχνές. Εδώ έχει υιοθετήσει συνθήματα του Α/Α χώρου εναντίον των ψυχιατρείων και του κεφαλαίου.



 Από εκείνη την εποχή του είχε μείνει το ενδιαφέρον με τον αθλητισμό και πάντα τα είχε με το κεφάλαιο και την εξουσία. Εδώ μετά από ολοήμερη ατομική διαδήλωση κατά τη διάρκεια ενός μαραθωνίου που δνε του καθόταν καλά. Ο Μητσάρας είναι υπέρμαχος της ατομικής διαδήλωσης.


 Κι εδώ σε παλιότερες κινητοποιήσεις, όπου φαίνεται να είναι καλύτερα από τώρα.

Με τους δεξιούς είχε πάντα ένα θέμα παραπάνω ! Ποτέ δεν βρίζει, ούτε στο δρόμο, ούτε τους μπάτσους, ούτε κανέναν. Μερικές κυράτσες τον αποπαίρνουν γιατί νομίζουν πως ζητιανεύει και χωρίς να διαβάσουν το πλακατ θεωρούν πως γράφει "πεινάω". Αλλες πάλι στο Κολωνάκι τους δίνουν 10λεπτα που δεν τα παίρνει ποτέ.

Εδώ από την εποχή που κατέβαινε στα γήπεδα, πάλι με πλακάτ και συνθήματα για το ποδόσφαιρο. Εδώ και κάμποσα χρόνια έχει σταματήσει να πηγαίνει. Υπάρχει μια φήμη που δεν επιβεβαιώθηκε ότι κάποιος τον χτύπησε μιά φορά, έχασε έτσι τη δουλειά του σαν τσολιάς στα "Βλάχικα" και μετά το έκοψε μαχαίρι το γήπεδο.


Με τους δημάρχους επίσης τα έχει και μάλιστα χοντρά. Πιστεύει πως έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα προβλήματα αλλά και δυνατότητες να ανακουφίσουν το λαό, αλλά δεν το κάνουν. Την εποχή που ήταν δήμαρχος ο Ομέρ Πριόνης ο Μητσάρας διαδήλωσε μερικές φορές μόνος του στην πλατεία Κοτζιά χωρίς να διαδηλώνει κανένας άλλος και τάχωνε με φωνές στο κενό, πιστεύοντας πως τον ακούει ο δήμαρχος.


Εδώ σε μια από τις διαδηλώσεις του μετά από διαδήλωση. Δεν ζητιάνευε, ούτε και ζητούσε ποτέ τίποτα, ήθελε μόνο να μεταδόσει το μήνυμά του. Συνεχίζει ακόμη έτσι.

Στην κηδεία του Ρασούλη, όπου αποφάσισε να διαδηλώσει ξανά. Δεν έχουν όριο τα θέματα και οι ευκαιρίες, πάει ακόμη και σε άσχετες εκδηλώσεις να πει τα δικά του.

Τα μηνύματά του έχουν αλήθειες, αυτά που λέει είναι σοβαρά που δεν σε αφήνουν να γελάσεις.
Πίσω από αυτή τη γραφική φιγούρα είναι μια ψυχή που αγωνίζεται να ακουστεί από την εξουσία.
Πίσω από τα συνθήματά του είναι το ενδιαφέρον του για τον άνθρωπο, τα κοινά, τα προβλήματα και καταθέτει τη συνεισφορά του.

Γι αυτό, κάτω τα χέρια, κουφάλες μπάτσοι, από το Μητσάρα και κάθε άνθρωπο που κατεβαίνει στο δρόμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άντε γράψε μας την μαλακία σου :